Kako odabrati kompozitnu tikovinu?

Kako odabrati kompozitnu tikovinu?

Na tržištu postoje različite vrste kompozitne tikovine, koje se razlikuju prema:

 

 kvaliteti kompozita,

 UV stabilnost (promjena boje);

 otpornost na komadićenatrgati

 apsorpciji mrlja,

 primernih boja panelaa time i za grijanje,

 Postupak sklapanja ploče (uporaba žbuke ili vruće zavarenih ploča),

 oblik profila za montažu koja sprečava stvaranje mjehurića i posljedičnih pukotinama šavova ili odstupanja od podloge,

 težina

 način održavanja.

Kako odabrati

Flexiteek je smjesa pijeska i na nekim je mjestima mramoriran. Hodna površina je jednostavna za održavanje i vašem plovilu nudi vrhunski te estetski izgled i, ono što je najvažnije, “ne klizi“. Osim toga, kupnjom Flexiteeka pomažete očuvati tropsku prašumu jer Flexiteek ima mnogo prednosti pred običnim drvom i inače ne sivi, brže se hladi od drva te je jednostavan za čišćenje tlačnim uređajem za čišćenje.

Flexiteek je vodeća, originalna sintetička hodna površina, proizvod je patentiran po cijelom svijetu. Na tržištu je inače mnogo kopija materijala, no nijedan prilikom testiranja nije pokazao bolje rezultate od Flexiteeka. Isti nudi nevjerojatno prianjanje na suhoj ili čak mokroj podlozi i u najtežim uvjetima (ASTM D 4518). Isto tako materijal s vremenom ne gubi svoju prvobitnu boju, odnosno ne sivi ili blijedi. Također je otporan na UV (ASTM G 154-00)

Prednost materijala je i u održavanju i inače Flexiteek ne zahtijeva uljenje, otporne madeže kao što su na primjer gorivo, ulje, crveno vino, krv… možemo jednostavno ukloniti sapunom i vodom. Za tvrdokornije  ureze možemo koristiti brusni papir granulacije 40-60 i Flexiteek jednostavno možemo izbrusiti.

Isto tako Flexiteek ne pričvršćujemo. Tako izbjegavamo opasnost da bi za vrijeme montaže oštetili palubu. Budući da se trake međusobno vare, time jamčimo vodootpornu površinu, a isto tako je  Flexiteek izolator zvuka i smanjuje buku i do 11dB.

Materijal slabo gori (AS / NZ 53837) te ga možemo reciklirati.

 

About the author

seraphilusline.hr administrator

Call Now Button